Бази даних


Наукова періодика України - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Повнотекстовий пошук
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (1)Автореферати дисертацій (1)Реферативна база даних (4)
Список видань за алфавітом назв:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  L  M  N  O  P  R  S  T  U  V  W  
А  Б  В  Г  Ґ  Д  Е  Є  Ж  З  И  І  К  Л  М  Н  О  П  Р  С  Т  У  Ф  Х  Ц  Ч  Ш  Щ  Э  Ю  Я  

Авторський покажчик    Покажчик назв публікацій



Пошуковий запит: (<.>A=Плаксюк Л$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 8
Представлено документи з 1 до 8
1.

Луканін О. С. 
Вплив агроекологічних умов вирощування яблуні у Київській області на хімічний склад плодів при їх використанні у виробництві сидру [Електронний ресурс] / О. С. Луканін, С. І. Байлук, С. В. Петреченко, Л. Б. Плаксюк, М. М. Комашенко, О. А. Точона // Наукові праці [Одеської національної академії харчових технологій]. - 2010. - Вип. 38(2). - С. 296-299. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Np_2010_38(2)__71
Попередній перегляд:   Завантажити - 435.863 Kb    Зміст випуску     Цитування
2.

Моклячук Л. І. 
Адаптація агроекосистеми до зміни клімату на етапі переходу від традиційного до органічного землеробства [Електронний ресурс] / Л. І. Моклячук, Л. Б. Плаксюк // Збалансоване природокористування. - 2016. - № 2. - С. 66-70. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Zp_2016_2_15
Попередній перегляд:   Завантажити - 160.576 Kb    Зміст випуску     Цитування
3.

Плаксюк Л. Б. 
Оцінка гербологічної ситуації на посівах сої у перехідному періоді до органічного землеробства в умовах зміни клімату [Електронний ресурс] / Л. Б. Плаксюк, А. В. Вдовиченко, Ю. В. Терновий // Збалансоване природокористування. - 2017. - № 1. - С. 123-126. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Zp_2017_1_27
Попередній перегляд:   Завантажити - 212.377 Kb    Зміст випуску     Цитування
4.

Моклячук Л. І. 
Концептуальні аспекти національної стандартизації органічного сільськогосподарського виробництва [Електронний ресурс] / Л. І. Моклячук, Л. Б. Плаксюк // Агроекологічний журнал. - 2015. - № 4. - С. 6-13. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/agrog_2015_4_3
Висвітлено положення Національних стандартів країн Євросоюзу, Канади, США та Японії в частині перехідного періоду до органічного землеробства. Проаналізовано вимоги цих стандартів та Закону України "Про виробництво та обіг органічної сільськогосподарської продукції та сировини". Запропоновано основні аспекти переходу господарства на систему органічного виробництва. Обгрунтовано потребу в розробленні підзаконних актів для регламентації процесу перехідного періоду від традиційного до органічного землеробства. Визначено, що для розвитку органічного виробництва та захисту вітчизняного виробника необхідно гармонізувати українське законодавство з системою міжнародних вимог через створення Національного стандарту органічного сільськогосподарського виробництва.
Попередній перегляд:   Завантажити - 148.183 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
5.

Терновий Ю. В. 
Сортовий асортимент сої для органічного виробництва [Електронний ресурс] / Ю. В. Терновий, І. М. Городиська, А. О. Чуб, Л. Б. Плаксюк // Агроекологічний журнал. - 2018. - № 3. - С. 45-51. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/agrog_2018_3_9
Дослідженнями Сквирської дослідної станції органічного виробництва ІАП НААН доведено можливість вирощування сої за органічними технологіями. Досліджено та визначено найперспективніші для органічного виробництва та насінництва сорти сої вітчизняної і зарубіжної селекції за умов лісостепової зони України. Обгрунтовано оптимальні строки висіву насіння сої в умовах лісостепової зони України. Встановлено, що на інтенсивність забур'янення посівів впливали строки сівби та погодні умови. Доведено, що особливостями органічного насінництва сої є безпосереднє застосування органічних технологій обробітку грунту та використання стійких до ураження хворобами і шкідниками органічно сертифікованих сортів сої. Найперспективнішими для органічного виробництва та насінництва, зважаючи на відсутність ураження хворобами, високу конкурентну здатність щодо бур'янів та відносно високу врожайність, визнано сорти сої Лісабон, Кордоба, Кент.
Попередній перегляд:   Завантажити - 253.807 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
6.

Плаксюк Л. Б. 
Адаптивний потенціал сортів сої в умовах перехідного періоду до органічного землеробства [Електронний ресурс] / Л. Б. Плаксюк, І.М. Городиська, О. В. Тарасенко. // Наукові доповіді Національного університету біоресурсів і природокористування України. - 2018. - № 3. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Nd_2018_3_14
Попередній перегляд:   Завантажити - 636.97 Kb    Зміст випуску     Цитування
7.

Городиська І. М. 
Використання біопрепаратів за умов органічного виробництва сої [Електронний ресурс] / І. М. Городиська, Л. Б. Плаксюк, А. О. Чуб // Вісник аграрної науки. - 2018. - № 9. - С. 73-78. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/vaan_2018_9_13
Попередній перегляд:   Завантажити - 1.269 Mb    Зміст випуску     Цитування
8.

Моклячук Л. І. 
Перехід від традиційної до екобезпечної органічної системи землеробства в умовах змін клімату — виклики та шляхи вирішення [Електронний ресурс] / Л. І. Моклячук, А. М. Ліщук, М. В. Драга, І. М. Городиська, Л. Б. Плаксюк, Ю. В. Терновий // Збалансоване природокористування. - 2020. - № 2. - С. 100-109. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Zp_2020_2_14
Проаналізовано державну політику щодо правового регулювання у сфері органічного виробництва в Україні. Розглянуто вплив змін клімату на вирощування сільськогосподарських культур у перехідному періоді від традиційного до органічного землеробства. Викладено та науково обгрунтовано основні завдання перехідного періоду від традиційної до органічної системи землеробства. Показано можливі екологічні ризики та чинники впливу на адаптаційну спроможність агроекосистем до агрокліматичних умов. Обгрунтовано, що стратегія адаптації агроекосистеми в органічних умовах має враховувати екологічні ризики та адаптаційну спроможність агроекосистем до агрокліматичних умов кожного регіону. Визначено групи чинників, що впливають на рівень екологічного ризику за переходу на органічне виробництво: місцерозташування господарства, рівень організації виробництва, особливості застосування агротехніки. Наголошено, що оцінку місцерозташування господарства за умов органічного виробництва варто проводити за показниками екологічних ризиків, зумовлених потенційно небезпечною господарською діяльністю: забруднювальних промислових підприємств, автомобільних доріг з інтенсивним рухом транспорту, діючих та недіючих складів зберігання агрохімікатів, забруднених грунтів залишками токсикантів. Обгрунтовано, що у пом'якшенні негативних наслідків змін клімату важливу роль відіграє високий адаптаційний потенціал агроекосистеми, що вирізняється оптимальними показниками агрохімічного стану грунту, запасами продуктивної вологи грунту, оптимальним співвідношенням сільськогосподарських та екологостабілізувальних угідь. Відзначено, що за органічного способу господарювання зменшенню екологічного ризику сприяє належний рівень організації виробництва, сучасне устаткування та дотримання оптимального режиму технологічних процесів, а також фаховість і професійне ставлення працівників. Показано, що стабілізація органічної агроекосистеми залежить від групи чинників, пов'язаних із особливостями застосування агротехніки: сівозміни, обробітку грунту, сортопідбору, системи захисту та удобрення. Доведено, що реалізація основних завдань перехідного періоду від традиційного до органічного землеробства сприятиме адаптації та стабільності агроекосистеми.
Попередній перегляд:   Завантажити - 3.304 Mb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
 
Відділ наукової організації електронних інформаційних ресурсів
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського